Strijp-S en het Glasgebouw

In 1892 startte Anton Philips in een klein gebouwtje aan de Emmasingel met de productie van peertjes. 10 jaar later was de productie al opgelopen tot 1,5 miljoen lampen per jaar. Omdat het bedrijf meer ruimte, opslag en medewerkers nodig had, liet Anton in 1916 een eerste fabriek op Strijp-S bouwen. Daarna ging het nog harder met de groei. Philips liet meerdere gebouwen plaatsen en in 1948 kwam daar het Glasgebouw bij. Een karakteristiek pand waar de eerste gloeilampen gefabriceerd werden.

In 2002 verkocht Philips het hele terrein aan Park Strijp Beheer en in 2006 kwam de herontwikkeling van het gebied goed op gang. Het acht verdiepingen tellende Glasgebouw werd in gebruik genomen door uiteenlopende ondernemers.

Sinds 2012 hebben wij het pand in beheer en verhuren we ruimten in allerlei formaten aan (startende) ondernemers. Het Eindhovens Dagblad bevindt zich op de gehele tweede verdieping. Zelf hebben wij een kantoorruimte op de achtste verdieping, waardoor we ook altijd snel te bereiken zijn. Verder vind je in het Glasgebouw bedrijven in bijvoorbeeld de creatieve sector, in de zorg en de techniek.